top of page

Vet du vart du är på väg?


Har du en tydlig riktning i livet eller hoppar du bara ifrån sak till sak, jobb till jobb, händelse och händelse eller tanke till tanke precis som en apa som hoppar ifrån gren till gren?


Detta är själva definitionen på uttrycket monkey mind och som jag upplever blir vanligare och vanligare idag.


Men varför är det så? Varför blir det vanligare och vanligare?


Efter att själv haft en väldigt framträdande apa i mitt sinne med ändlösa tankar som hoppade runt som om de hade eld i rumpan, som jag har studerat under 10 års tid nu så är detta vad jag kommit fram till.


Om du lider av ändlösa tankar som aldrig tycks ta slut och du tänker, analyserar och upprepande gånger går igenom samma händelser i ditt huvud så beror det på att du precis som jag gjorde, har brist på närvaro.


När du tänker och analyserar så tar du din uppmärksamhet ifrån det som ÄR just nu eller snarare den som du ÄR och du låter tänkandet (eller kännandet) ta över dig fullständigt.


Det blir som ett ändlöst ekorrhjul som kan vara väldigt svårt att ta sig ur när man väl hamnat där.


Bristen på medveten närvaro eller varande som man också kan kalla det, är alltså nyckeln till ditt ständiga tänkande.


Därför är också medveten närvaro nyckeln till att ta dig ur dina tankar/känslor och ut ur ditt lidande.


Men vad är medveten närvaro och hur får vi den?


För det behöver du klarhet.


Klarhet över vad det är och vad du kan göra för att hjälpa dig uppleva det.


Det är därför teoretisk klarhet över vad medveten närvaro är/innebär och vad du praktiskt kan göra för att hjälpa dig uppleva detta i din vardag är grundstenarna i det jag och Jessica delar med oss av.


Om vi tittar på bilden av trappan så symboliserar den vår individuella resa mot ett högre medvetande som vi alla är på, varesig vi är medvetna om det eller ej.


Det är den resa som vi menar när vi pratar om att bli vuxen eller mogna.


Mogen = ökad medveten närvaro, alltså en ökad upplevelse av sitt sanna Jag, den du verkligen ÄR eller med andra ord, livet som du ÄR och är här för att uttrycka/leva.


Så tillbaka till ursprungsfrågan, "Vet du var du är på väg?" eller som man också skulle kunna uttrycka den, "Vet du vem du ÄR?"


För att verkligen veta vart du är på väg, menar jag att du först måste uppleva svaret på frågan vem du är?


Varför?


Jo för det är i din upplevelse av ditt sanna Jag som du kommer få klarhet med vart du är på väg och vilka eller vilket steg du ska ta för att uttrycka dig själv/leva ditt liv precis så som du verkligen ÄR.


Och frågar du mig, är det detta som är meningen med livet!


Vad tycker du eller tror du?


Hoppas du inspirerats till att undersöka dessa frågor på djupet och skulle du vilja ha stöd på din resa så finns både jag och Jessica här för dig!


Med kärlek och tacksamhet,

Henrik22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page