top of page

Vad du behöver för att göra 2024 till det bästa året i ditt liv!


Det är min fulla övertygelse att det främsta alla varelser vill är att vara lyckliga. Och att vara lycklig därför är vår stora drivkraft till varför vi gör, säger och är som vi är.


Problemet som de allra flesta av oss stöter på i vår jakt för lycka är att vi helt enkelt inte har en susning om vad som gör oss lyckliga.


Helt ärligt, vi vet inte ens var vi ska leta efter den och häri ligger vårt problem.


Denna okunskap gör att vi tidigt blir lärda av vårt samhälle,( ibland medvetet)våra föräldrar och vänner (omedvetet)att söka lyckan utanför oss, i saker eller i våra relationer.


Många av oss går med idéen att om vi bara har det här.....(fyll i vad du själv känner stämmer för dig) då kommer jag vara lycklig. Då kommer jag känna mig hel, som att jag är värdfull eller duger som jag är etc.


För ungefär 10 år sedan så började jag vakna upp eller inse att det inte går att fylla tomrummet inom sig med saker eller personer utanför sig själv.


Det spelar ingen roll hur mycket vi tror att vi lägger till på oss själv genom att ha fler och finare kläder, bilar, hus etc eller hur många resor vi gör så kommer de aldrig att tillfredsställa dig på djupet så att du tillslut känner dig tillräcklig precis som du är.


Jag säger inte att något av ovanstående är fel att ha eller uppleva, det jag säger är att det aldrig kommer göra dig lycklig och tillfredställd på djupet.


Det enda som kan göra det är du själv eller som man också skulle kunna säga det, ditt Själv, ditt varande.


Genom att bli mer och mer närVARANDE, så börjar du upptäcka att "tomrummet" inte ska "fyllas"med något annat än sig själv.


I själva verket är det redan fullt av oändligheten eller evigheten och det är därför som det inte går att lägga till något på det. Det är redan fullt av allt.


Det är således alltid tillräckligt, tillfredställt och lyckligt precis så som det ÄR, bara just precis för att det ÄR.


Detta är vad som inom de vediska skrifterna ibland nämns som satchitananda - sat=existens/sanning, chit = medvetande och ananda=lycksalighet

Det är en beskrivning på vad den direkta upplevelsen av att du finns innebär.


Vi är alltså lyckligt medvetande om att vi finns. Med andra ord, bara av att du finns är du egentligen lycklig, det är sanningen om din existens. När du blir medveten om din närvaro, din existens fri ifrån självskapta bilder/idéer om vem du är så ÄR du automatiskt lycklig och det är evigt precis som du är.


Alltså det är ganska långsiktigt med andra ord 😜


Så vad krävs för att nå detta då?

Egentligen ingenting eftersom du redan är detta, men pga att vi tror vi är något annat så kan vi inte uppleva denna sanning direkt.


Här är några saker som hjälpt mig komma närmare denna sanning, alltså närmre mig själv:

  1. Mod - det krävs mod att möta alla dessa påhittade historier om oss själva och se all skit vi gjort när vi trott vi varit något vi inte är. Att möta alla gånger man sagt, gjort saker för att man varit rädd för att inte passa in och därför bli ensam t.ex. så år 2024, var modig och möt dig själv med ett öppet hjärta, med kärlek och medkänsla!

  2. Sanning/ärlighet - om vi inte är ärliga mot oss själv så kommer vi inte se vad vi behöver se för att kunna gå djupare in i vår medvetna närvaro/varande. Och på många sätt är det här modet behövs, att vara ärlig med vad man gör och inte gör så att vi naturligt kan korrigera oss till det bästa i stunden.

  3. Villkorslös Kärlek/Medkänsla - Det är så lätt att fastna i dömande, kritiserande och jämförande och då är villkorslös kärlek och medkänsla det bästa botemedlet. Förståelsen för att vi alla gör vårt bästa utifrån den nuvarande medvetenhetsgraden vi har om vem vi verkligen är, bestämmer hur vi agerar. Även för dig, så var snäll mot dig själv och andra!

  4. Tillåtande - tillåt det nuvarande ögonblicket att vara som det är, acceptera det faktum att just i den stund du befinner dig i så upplever du det du upplever, varesig du gillar det eller ej. Tillåt det att vara som det är och korrigera därefter vid behov och om möjligt vad du gör eller säger. Tillåtande står också för att våga tillåta det som är bra för dig, det som du verkligen vill ha eller ska hända dig ska få hända. Du är värd det så tillåt det att komma in i ditt medvetande och därefter in i din upplevelse. Den här jobbar jag mycket på just nu och inför 2024.

  5. Tillit - ha tillit till att allt det du vill ska hända kommer att hända i perfekt tid och att du i varje ögonblick när du är närvarande, kommer veta exakt vad du ska göra eller säga för att hjälpa detta att inträffa. Denna är tuff när det inte finns några eller när man inte kan se några yttre tecken på att det är så. Men det är då din tillit till att allting händer för ditt bästa, precis när det är som bäst, är så viktigt att ha.


Ta med dig vad som resonera med dig var du befinner dig just nu på din resa mot dig själv. Och om du behöver, så hör av dig med eventuella frågor så ska jag svara på dem utifrån bästa förmåga.Önskar dig en fantastisk avslutning på ditt år och början på nästa!Låt oss alla göra 2024 till året av inre frid, kärlek, medkänsla och lycka!


Med kärlek och tacksamhet,

Henrik

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page