top of page

3 steg för att ”hålla” din energi och positivitet!

En av de allra viktigaste sakerna som vi som människor kan lära oss i min mening är hur vi använder vår energi på rätt sätt. Med rätt sätt menar jag att vi först och främst verkligen förstår och lever efter att energin vi har varje dag är begränsad, och att den är det till följd av våra val om hur vi väljer att leva våra liv varje dag.


För att kunna leva rätt för oss, behöver vi följande:

  1. Först förstå och veta vad som verkligen är viktigt för oss så att vi kan prioritera det /de som verkligen betyder något för oss. För att kunna göra det behöver vi först komma i djupare kontakt med vår sanning, den vi verkligen är. Vi behöver alltså öka vår självmedvetenhet.

  2. När denna kontakt är skapad och börjar fördjupas av att man ÄR närvarande i stunden, kommer det bli lättare och lättare att få vägledning om hur vi ska prioritera vår energi i vår vardag. Vi kommer bli mer och mer medvetna om vad/vem som tar vår energi och huruvida de behöver göra det eller vi kan göra något annorlunda som gör att det/de inte behöver ta vår energi. Så ökad närvaro/medvetenhet är alltså både målet och lösningen på egentligen alla våra världsliga problem.

  3. För i slutändan är det vi som direkt eller indirekt låter någon eller något ta vår energi genom att låta dessa förflytta vår medvetenhet utanför oss istället för vara kvar i oss själv. Var din uppmärksamhet går, dit går även din energi och om den hela tiden går utanför dig till negativa människor, negativa händelser i världen, dina barn som okontrollerat kräver din uppmärksamhet genom att retas med syskon eller bråka med dig så finns där såklart logiskt sätt mindre kvar till dig.


Självklart ska vi vara där för våra barn, familjer och andra MEN, och det här är viktigt,

VI MÅSTE SE TILL SÅ ATT DET VERKLIGEN ÄR NÖDVÄNDIGT ATT JUST VI BEHÖVER GÖRA DET ELLER VARA DÄR FÖR DEM.


Ibland har du säkerligen hjälpt någon som kanske inte ens bett om din hjälp och ibland har du hjälpt någon som bett om din hjälp men som faktiskt kunnat göra det själv, men av olika anledningar inte ville.


Det handlar också att titta objektivt på situationen och se vad är det faktiskt som situationen/personen i sig behöver av mig? Och detta gör vi genom att vara närvarande med full uppmärksamhet på vår egen närvaro och stunden. Vi "lyssnar" in vad som krävs och får direktiv inifrån.


Ju mer ni förstår dessa 3 stegen och lever efter den ju lättare kommer det vara för er att veta när ni börjar "försvinna in" i någon annans energi eller när ni låter någon annan "stjäla" er tid/energi. Och ni börjar hitta er egen "lärare/vägvisare" inifrån som visar vilka val som objektivt är det rätta för er i varje ögonblick i ditt liv.


Och allt börjar med medveten närvaro just NU!


Så nu önskar jag dig en fantastisk dag fylld av medveten närvaro!


Med kärlek och tacksamhet,

//Henrik


18 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 comentários


Tack, Henrik. Så sant alltihop, och en stor utmaning för de flesta av oss; att inte tro att vi är egoister för att vi ibland sätter våra egna behov först. Jag brukar tänka på nödsituationen i ett flygplan där du alltid ska sätta på dig din egen syrgasmask först av allt för att sedan kunna hjälpa andra. 💖

Curtir
Respondendo a

Det är en väldigt bra liknelse, tack för den och tack för att du läste! 🙏

Curtir
bottom of page